4/15/2013

Ekspresowy makaron ze szpinakiem.

Szybkie, zdrowe i pożywne. Makaron ze szpinakiem można przygotować w dwóch wersjach: bardziej fit :D - z makaronem razowym i mniej fit - z makaronem z białej  mąki. Ja przygotowałam tę pierwszą, ale ta druga jest niestety smaczniejsza. Przygotowanie tego dania trwa ok. 15 minut.


Składniki

Dowolny makaron, najlepiej rurki lub muszelki.

Szpinak mrożony, siekany, bez przypraw.

Suszone pomidory - około 0,5 słoika (kroimy w paski) i ser feta (połowa opakowania).







Przygotowanie


Zamrożony szpinak wrzucamy na rozgrzany olej. Gdy się rozmrozi, dodajemy pieprz, niewielką ilość soli ( ser feta jest bardzo słony!) i pokrojone pomidory. Jednocześnie gotujemy makaron według zaleceń na opakowaniu.

Całość dusimy do momentu, gdy pomidory wkomponują się w szpinak tak, aby tworzyły z nim dość jednolitą masę. Dorzucamy ser feta .

Mieszamy, aż ser stopnieje.


Wykładamy szpinak na ugotowany makaron i wcinamy!



Szybko, prawda? :)


6 komentarzy:

  1. Wygląda super! Uwielbiam suszone pomidory! Fetę i szpinak oczywiście też lubię :) mniam...om nom nom...
    obserwuję! :)

    zapraszam do mnie:
    chillwithchocolate.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  2. ps. oglądałam wcześniejsze posty i muszę przyznać, że robisz świetne zdjęcia przygotowywanym daniom :) Pozdr!

    OdpowiedzUsuń
  3. wow, bardzo mi miło, dziękuję! :)

    OdpowiedzUsuń
  4. wygląda smakowicie!
    muszę poszukać takiego makaronu :D

    OdpowiedzUsuń
  5. uwielbiam taki makaron, robię go często i zapewniam, że jest pyszny! zapraszam do mnie http://memarieamar.blogspot.com/ może zaobserwujesz?? Daj znać

    OdpowiedzUsuń
  6. Uszyje kopertowke za 35 + wysylka :) Pozdr!

    OdpowiedzUsuń

TOP