5/02/2013

Pitu pitu, czyli domowy fast-food.

Kolejny przepis z serii szybkie, proste i smaczne. Chyba każdy lubi kebab i inne świństewka na wynos. Teraz można łatwo przyrządzić go w domu i mieć świadomość, co tak naprawdę jemy.

Składniki

Placki PITA.

Ser żółty (może być gotowy starty), pomidor, ogórek i cebula czerwona.


50dag mięsa mielonego z łopatki.



fix-śmix

Majonez lub sos czosnkowy.






Przygotowanie

Przygotowujemy mięso tak jak do spaghetti , jednak dodając nieco mniej wody.

Pitę podgrzewamy przez 2 minuty w piekarniku, następnie odcinamy część tak, aby nadziać ją mięsem.

Wnętrze smarujemy majonezem / sosem.

Na spód sypiemy starty ser, następnie warzywa i mięso, a na  koniec znów ser.

Zajadamy tak, żeby lało się po brodzie :D.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

TOP